+31 (0)6 5238 2026 info@htn-projecten.nl
Selecteer een pagina

Services

Herbestemmingen, transformaties, nieuwbouw & meer

Herbestemmingen

 

Herbestemming is het hergebruiken van een gebouw door er een nieuwe functie aan te geven. Vaak zijn het kantoren, fabrieken, pakhuizen en kerken die herbestemd worden tot appartementen, panden voor kamerbewoning, winkels of seniorenwoningen.

Het herbestemmen van vastgoed is vaak een intensieve oefening. Zo heb je te maken met de bouwkundige staat van het pand, het bestemmingsplan, welke impact heeft een nieuwe functie op zijn omgeving zoals bijvoorbeeld een toename van parkeren. Ga je van een kantoorfunctie naar een woonfunctie dan betekend dit dat je naar een gevoelige gebruiksfunctie gaat waarvoor ook weer andere geluidseisen gelden.

Kortom veel zaken die bekeken moeten worden maar wel het werk dat wij graag voor u doen.

Transformaties

 

Transformatie is het omvormen van leegstaand vastgoed naar bijvoorbeeld woningen. Transformatie is doorgaans sneller dan nieuwbouw en ook goedkoper bij gebouwen waarbij veel elementen kunnen blijven.

Veelal heb je bij een transformatie met dezelfde aspecten te maken dan bij het herbestemmen. Transformeren en herbestemmen gaan ook vaak hand in hand. Uiteraard kijken we of een transformatie realistisch is, wat we overigens ook bij iedere herbestemming doen.

Nieuwbouw

 

De term zegt het al, we hebben het hier over het volledig nieuw oprichten van een bouwwerk, dit kan een woning, appartementencomplex, bedrijfshal, kantoorpand, etc, etc. zijn.  Ook voor nieuwbouw bent u bij ons aan het juiste adres. Bij nieuwbouw zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. Ook hier begint het met het bestuderen van het bestemmingsplan, het goed in kaart brengen van de omliggende bebouwing maar bovenal een goed gesprek over uw wensen, deze nemen we altijd ter harte. Het gaat hier om uw toekomstige verblijf, wat financieel mogelijk uw grootste uitgave in dit leven zal zijn. Hiervan zijn wij ons terdege bewust en wij doen dit proces dan ook graag samen.

Projectbegeleiding

 

Bij projectbegeleiding wordt u tijdens de verschillende stappen in het bouwproject door ons bijgestaan en begeleid. Zo controleren we of de kwaliteit die u krijgt aan uw verwachtingen voldoet en komt u niet voor verrassingen te staan tijdens de uitvoering of bij de oplevering. Dit begint al bij het eerste gesprek dat we met u als principaal hebben.

Ontwerp

 

Een bouwontwerp is een specifiek ontwerp toegepast in de bouw. Bij het maken van een ontwerp in de bouw is er vaak sprake van een vijftal stappen die worden doorlopen: initiatief, haalbaarheid, voorontwerp (VO), definitief ontwerp (DO) en detailontwerp (bestek).

Omgevingsvergunningen

 

In de volksmond speken we nog altijd over het aanvragen van een vergunning officieel heet dit een omgevingsvergunning. Met één omgevingsvergunning regel je meerdere vergunningsplichtige activiteiten in één aanvraag. Of u een omgevingsvergunning nodig heeft kijken we altijd voor u na. Dit doen we aan de hand van regelgeving die door de overheid is vastgelegd in het Besluit omgevingsrecht kort gezegd “het Bor”, onder bijlage II artikel 2 en 3 staan de regels vermeld voor het vergunningsvrij bouwen. Als uw verbouwen aan deze regels voldoet hoeft u geen omgevingsvergunning aan te vragen. Het is overigens wel zo dat uw bouw aan de regels van het Bouwbesluit 2012 moet voldoen. Het is daarom raadzaam om u goed te laten informeren waar u rekening mee moet houden.

Waar een aanvraag om een omgevingsvergunning precies aan moet voldoen staat in de Ministeriële regeling omgevingsrecht (Mor).

Stuur een bericht

Neem gerust contact op en stel uw vragen of laat ons een vrijblijvende offerte maken

Bel ons

+31 (0)6 5238 2026

Bezoekadres

Joseph Partounsstraat 4

6245 KN  Eijsden

Openingstijden

maandag - vrijdag

8.00 uur - 17.00 uur

E-mail

info@htn-projecten.nl